Úgy érzed, többre képes, mint amit a jegyei mutatnak?

Minden szülő érzékeny a gyereke megítélésére, ez természetes. Ezért esik különösen rosszul, hogy amikor szót emelsz az iskolában, akkor a tanár kész indoklással áll elő: Beszélget az órán, nem figyel…

Mielőtt végképp megorrolnál a gyerekre:
A figyelem hiánya nem a probléma oka, hanem a része!

Ha ezt a pedagógus időben felismeri, akkor lehetőség nyílik arra, hogy a gyereked megfelelő specialista segítségével túljusson a problémáin. Ellenkező esetben az elmarasztalás, a leértékelés, a rossz jegyek csak tovább tetézik a problémát: A gyereked önértékelése is romlik, és rövid úton ő maga dönt úgy, hogy nem megy neki a tanulás, ahogy a jó viselkedés sem.

A baj sokkal messzebbre vezet annál, hogy el-elhagyja a cuccait, vagy elfelejti a verset. Ameddig a részképességeiben és az önértékelésében nem sikerül javulást elérni, addig nem fogja érdekelni az óra, nem fog figyelni. A lemaradása folyamatossá, végül behozhatatlanná válhat, ami beláthatatlan következményekkel járhat az egész életpályájára nézve, hiszen tanulás nélkül egyszerűen nem juthat előre!

Érdekel!

Mi ezt a problémát nem tudjuk le azzal,…

.. hogy ráragasztunk egy címkét a gyerekedre egy, a laikus szintjén megfejthetlen angol betűszóval, mint az ADD, ADSD vagy az ADHD. Egy betegség besorolása még nem gyógyított meg senkit, bármilyen tudományos elnevezést is aggattak rá.

agy

Az osztrák Schuhfried Gmbh. inkább kifejlesztett egy számítógépes tréninget: A CogniPlus digitális teszt programja (mindössze) már 16 alkalom után nem címkét, de javulást hozhat ezeknek a gyerekeknek.

cogniplus-logo

Hogy miért emlegetjük a céget? Már az is mellette szól, hogy 75 éve működik, de ha hozzátesszük, hogy ők fejlesztették ki a világ első digitális pszichológiai tesztjét, akkor mondhatjuk, hogy értenek hozzá? (Egyébként ennek a rendszernek a felnőtt változatát használják most például a Szent László kórházban post-covid osztályán annak a kiderítésére, hogy milyen mértékű mentális leépülést okozott a betegség!)

Ha jobban megnézzük,…

...Legalább három jó okod van arra, hogy ne hagyd ki a CogniPlus-t:

Érdekel!
meg1ok

Lehet, hogy első pillantásra fellengzősnek tűnhet, hogy a “nagybetűs ÉLET”-ről beszélünk itt. De ha kicsit alaposabban megnézzük, hogy az éberség, a figyelem képessége vagy e képesség hiánya milyen irányokban mekkora hatást gyakorol, be kell látnunk, hogy nincs olyan területe, vonatkozása az életünknek, ahová ne érne el.

Lássuk csak!

Éberség nélkül nincs figyelem, figyelem nélkül nincs kommunikáció, kommunikáció nélkül pedig – legyen az írásbeli, szóbeli vagy bármilyen más kommunikáció – nincs megértés. Megértés hiányában nem létezhet tudás, és minél kevesebbet tud valaki a világról, annál kisebb részét képes kezelni, kontrollálni. Azokért a dolgokért pedig, amiket nem tudunk kontrollálni, felelősséget sem tudunk vállalni…

…és fordítva:

Ha jobban tudsz figyelni, jobban kommunikálsz, többet tudsz meg, és annál jobban megérted az embereket, a világot. Minél többet tudsz róla, annál több dolgot tudsz benne kezelni, annál nagyobb feladatokat, annál nagyobb felelősséget tudsz vállalni.

Látod?
Minél jobban tudsz figyelni, annál sikeresebb, annál teljesebb életed lehet…

Érdekel!

#éberség #szelektív figyelem #fókuszált figyelem #megosztott figyelem #téri-vizuális figyelem #téri-vizuális memória #munkamemória #vizuális felidézés #hosszútávú memória #válaszgátlás #tervezési készség #kivitelezési készség #információfeldolgozási sebesség #téri feldolgozás #vizuo-motoros koordináció #önállóság #feladattartás #énerősítő

figyelj

Biztosan nem mész el üres kézzel!

Mindenekelőtt természetesen beszélgetünk, felmérést végzünk, és ha minket választasz, biztosan nem mész el üres kézzel: Ha a felmérés alapján nem ideális a gyereked számára a CogniPlus, hat másik viágszínvonalú rendszer között megtaláljuk, ami épp neki való.  
 
Szerénytelenség nélkül mondhatom, nincs még egy olyan tanulási képességfejlesztő, aki ennyi eszköz bármelyikével képes hozzájárulni a gyereked fejlődéséhez, ezért abban a biztos tudatban hozhatod el, hogy segíteni fogunk rajta.  
 
Még csak azt sem fogod Tőlünk hallani, hogy “Várd ki a végét!”: Minden alkalommal pontos visszajelzést kapsz a gyermeked teljesítményéről! 

___

EZ ÉRDEKEL!


A gyerekednek is tetszeni fog, 
különösen, mert játszva  
tanulhat és fejlődhet! 

kepessegfejleszto-specialista

Gyöngyösi-Balogh Andrea
tanulási képességfejlesztő specialista
+36 70 650 8343

Feliratkozom a GogniPlus Programra!