STRESSZOLDÓ TECHNIKÁK

Az egyikünk fél a pókoktól, a másikunk a kutyáktól tart, miközben a pókokkal semmi baja – és fordítva. Mindkét esetben általánosításról van szó, hiszen nyilvánvalóan nem minden kutya, nem minden pók tör a biztonságunkra! Ha pedig nem tudunk felülkerekedni ezeken az általánosításainkon, egy életre meghatározóvá válhatnak.

 

Akár az is előfordulhat, hogy az “A” betűvel, vagy az összeadással kapcsolódik össze valamilyen negatív tapasztalat?

Igen!

A tanulási nehézséggel és magatartási zavarral küzdő gyermekek esetében az idegrendszer éretlensége mellett a lelki traumák is jelentős szerepet játszanak azok kialakulásában. Például egy betű tanulásakor egy rossz megjegyzés, rossz osztályzat, szidás stb.

Ebben az esetben viszont akadályokká válnak a tanulás útjában, és amíg nem távolítjuk el őket onnan, kudarcot kudarcra halmoznak – anélkül, hogy bárki tudatában lenne annak, hogy valójában mi történik…

E pszichés gátlások oldására kidolgozott, NLP-, kineziológia-, izomkontroll alapú technikákat óvodás és kisiskolás gyermekeknél egyaránt tudjuk alkalmazni.

Hogyan csináljuk?

A foglalkozások alkalmával a kellemetlen tevékenységet kellemes élményhez kapcsoljuk. Megtehetjük, hogy egy eseményről leválasztjuk az érzelmeket, nevetségessé tesszük a szituációt.

A stresszoldó kineziológia alkalmazása során az izmokban tárolt feszültségek oldásával tehermentesítjük az energiaköröket.

 

Az izomkontroll eljárás során az izomcsoportok harmonizálását célozzuk meg az írás megkönnyítése érdekében.

A tanulási helyzetekhez gyakran társulnak a gyerekek elméjében olyan hitek és elképzelések, amelyek szintén akadályokat képeznek. Ezeket is igyekszünk feltárni, és rendet vinni a gondolkodásukba, hogy minden tekintetben optimális hátteret teremtsünk a tanulásuknak.

 

tunder

Nem varázslat – tudomány!

Bár az eredményeiket tekintve olykor egészen mágikusan hatnak ezek a technológiák, pusztán arról van szó, hogy ezen a területen is alkalmazzuk a legmodernebb tudományos áttöréseket – azért, hogy a gyereked a lehető leggyorsabban haladjon…

EZ ÉRDEKEL!

Ugye nem tagadhatod meg tőle…?

Hát jelentkezz most!

 

kepessegfejleszto-specialista

Gyöngyösi-Balogh Andrea
tanulási képességfejlesztő specialista
+36 70 650 8343

Felriratkozom a stresszoldásra!