Háromszor gyorsabb a korábbi terápiáknál

Ha gyermekednek nehézségeket okoz a tanulás; Iskolára készültök, de gondok vannak a figyelemmel, és más képességekkel; ha probléma van a magatartásával; ha esetleg beszédhibás, gyenge a mozgáskoordinációja; ha állandóan izeg-mozog, vagy épp nem megfelelő, illetve megkésett a mozgásfejlődése; ha bármilyen idegrendszeri éretlenségre utaló jelet figyelsz meg…
Nos, akkor nagyon könnyen lehet, hogy ÉPP ITT A MEGOLDÁS!

 

kmt

Ha már mozgásról van szó, válaszd a gyorsaságot, és ne csak az időn, de az eszközökön is spórolj meg legalább 50 ezret….!

___

A módszer

A Carl Henry Delacato által kidolgozott komplex mozgásterápiának, melyet Kulcsár Mihályné neuropedagógus fejlesztett tovább, a legfőbb erénye, hogy minimális eszközigénnyel megelőzhetőek, illetve jelentős mértékben csökkenthetőek vele gyereked tanulási nehézségei.

Csak napi 15-20 perc, ami fele- vagy harmadannyi, mint más mozgásfejlesztő torna esetében, ahol még súlyos 30-40-50 ezreket kell elkölteni az eszközökre.

hogy esetében. A 20-25 perc helyett pedig legyen 15-20 perc.

 

A tanulás képessége, a mozgás fejlődése szoros kapcsolatban áll a központi idegrendszer érésével. Ha a fejlődés során bármelyik elemi mozgás, veleszületett mozgásreflex elmarad (például kúszás, mászás, gurulás), vagy éppen nem jól gyakorlódik be (például túl korán feláll, vagy jár a gyermek), akkor az ehhez kapcsolódó érzékelő és irányító központok sem fejlődnek megfelelően. Így a jövőben kialakulhatnak olyan viselkedési és tanulási nehézségek, amelyek megelőzésében és kezelésében a komplex mozgásterápiának kiemelkedő jelentősége van.

Első lépésben a szülővel közösen kitöltjük az anamnézis adatlapot, feltérképezzük a a probléma hátterét, a lehetséges rizikófaktorokat.

Ez alapján állítom össze a tornasort, majd 4 hét múlva kontroll, amikor megnézem, hogy megfelelően begyakorlódott-e a mozgás. Ha igen, akkor újabb feladatsor következik.A szülő minden alkalommal jelen van, megbeszéljük, hogy mire kell figyelni az otthoni torna során, vagyis nem csak a gyerekkel foglalkozom, hanem a szülőkkel is. Igyekszem felvilágosítást adni arról, hogy milyen háttere lehet a gyermeked tanulási, magatartási problémái mögött, hogy tudok neki segíteni. Érezned kell, hogy nem vagy egyedül a problémáiddal, és tudnod, hogy a megoldásukhoz szükséges szakmai háttér a rendelkezésedre áll. Jól demonstrálja ezt a szintén igénybe vehető, úgynevezett NILD kognitív tanulás terápia, ami a komplex mozgás terápiával együtt alkalmazva egészen kitűnő eredményeket produkál, de akár a diszkalkulia, diszlexia prevenciós foglalkozásokra is lehetőség van.

Kérdezz rá!

 

 

A cél

A csecsemőkori mozgásmintákból kiindulva, az idegrendszer működését fejlesztő mozgások elemeinek gyakorlásán keresztül a terápia a káros funkciókat leépíti, és a fejlődést helyes irányba tereli. A gyermekek újraélhetik életük korábbi mozgásfejlődési szakaszait, miközben az érésben lemaradt területek új esélyt kapnak hiányosságaik pótlására. Ezek a mozgások a fejlődés során képesek serkenteni az agy, az idegrendszer érését, így tudatos és folyamatos gyakorlásuk révén a lemaradás csökken.

Az iskolai teljesítmény javul, a mozgás rendezettebbé válik, ügyesebb lesz, ezáltal megnövekszik a gyermek önbizalma is.

 

EZ ÉRDEKEL!

Egy kicsivel több önbizalom Neked is jót tenne?

Hát kérd, hogy majd mutassa meg Neked is…

 

kepessegfejleszto-specialista

Gyöngyösi-Balogh Andrea
tanulási képességfejlesztő specialista
+36 70 650 8343

Feliratkozom a Komplex Mozgásterápiára!