GMP Beszéd észlelés és megértés program

Megelőzhetjük a bajt!

Nálunk most jelentkezhettek GMP-GOH diagnosztikára már 3 éves kortól, ami nem más, mint beszédészlelést, megértést vizsgáló eljárás, illetve hallásvizsgálat.

Miért fontos ez?

Az ilyen szűréseket sajnos csak akkor végzik el a gyerekeknél, amikor már nagy a baj. Gondolok itt arra, hogy a gyerek már nem tud a tanulmányai során tovább kompenzálni, 3. osztályos és tanulási nehézségekkel küzd. Ekkor a terápia már nehezebb, illetve tovább tart. Sőt, talán nem is történik semmi, mert nincs rá szakember, aki megfelelő terápiában részesítse. A gyermek pedig tovább görgeti maga előtt a problémát, újabb kudarcot újabb kudarcra halmozva.

goh teszt

Honnan sejtheted, hogy gyermekednek beszédészlelési, megértési problémái vannak?

Lássuk csak: ha ilyesmiket tapasztalsz, mint pl. tartós beszédhiba, ép hallás melletti figyelmetlenség, túlzott játékosság, mesehallgatás kerülése, magatartási, viselkedési gondok, a gyeremekhez intézett közlések gyakori félreértése, verstanulási nehézség…

Hogy működik?

Gósy Mária ezt a programot a helyesírás, az olvasás és a szövegértési nehézségek megelőzésére dolgozta ki olyan problémák feltárására és kezelésére, amelyek alapjaiban határozzák meg – vagy adott esetben teszik tönkre – a gyermeked tanulási esélyeit.

A beszédfeldolgozásnak az életkori szintű működése szükséges az ép, tiszta beszéd, az olvasás, írás elsajátításához, tanuláshoz. A GMP diagnosztika célja a beszédészlelés, megértés elmaradás, vagy zavar helyének, típusának és mértékének felderítése, továbbá mindezek alapján a megfelelő terápia meghatározása.

A beszédészlelési, beszédmegértési folyamat zavarai rejtve is maradhatnak, ezért gyakran csak az iskolai kudarcok hívják rá fel a figyelmet. Nálam a lehető legkorábbi életkorban van lehetőségetek kiszűrni, amennyiben szükséges, időben korrigálni napi néhány perces, célzott terápiával.

figyelj

KÉRHETSZ GOH-TESZTET!

Egy speciális beszédhallás-szűrő készülékkel, amely egy, a klinikai audiométerhez hasonlóan működő pedagógiai eszköz, meg tudom vizsgálni a gyermek beszédhallásának épségét!

Külön-külön tesztelve a két fület egyértelműen megállapíthatom, hogy mindkét oldalon ép-e a beszédjelek továbbítása, ezzel meghatározom a beszédhallás zavarának mértékét. Szükség esetén a gyermeket természetesen szakrendelésre irányítom tovább.

EZ ÉRDEKEL!

Van 30 perced,
hogy megelőzd a bajt?

Akkor jelentkezz minél előbb,
töltsd ki az űrlapot, akár most!

kepessegfejleszto-specialista

Gyöngyösi-Balogh Andrea
tanulási képességfejlesztő specialista
+36 70 650 8343

Kérem a GOH-TESZTET!